Contact
Bore-out is meer dan verveling

BORE-OUT net zo'n ziekmaker als BURN-OUT.

Hoe herken je een BORE-OUT en belangrijker nog: hoe pak je het aan?

Van een BORE-OUT ben je letterlijk ziek van verveling. Je hebt te weinig te doen. Geen uitdaging meer in je werk. Je krijgt geen erkenning (meer). Je doet bijvoorbeeld naar jouw idee geen zinvol werk en alles is routine. Resulterend in o.a. futloosheid, prikkelbaarheid, vergeetachtig worden, slecht slapen, somber, huilbuien en diverse lichamelijke klachten. De klachten die je ervaart nemen een grote plaats in je sociale leven waardoor je steeds meer gaat afzonderen en je in een isolement terecht kan komen.

Hoe pakt je een Bore-out aan?

Preventief

Ben je in het beginstadium van een BORE-OUT en herken je de symptomen? Probeer dan zo snel mogelijk in gesprek te gaan met je leidinggevende of HR. Samen kun je dit probleem preventief aanpakken.
Herstructureren

Een andere optie is het omvormen van je werkzaamheden, ook wel job-crafting genoemd (‘baanboetseren’ in goed Nederlands). Daar ga je in eerste instantie zelf mee aan de slag. Bijvoorbeeld door aanpassingen aan te brengen in je taken of in samenwerkingen.

APK

Je zou ook een APK, een soort periodieke check, in kunnen bouwen waarbij je inzichtelijk krijgt of kwaliteiten en vaardigheden volledig benut worden. Samen met je leidinggevende kun je bijvoorbeeld jaarlijks een check doen en vragen beantwoorden als:  hoe kijk ik tegen mijn huidige werkzaamheden aan? wat mis ik in mijn werkzaamheden?  wat zou een mooie aanvulling zijn? Prettig voor jou als werknemer. Maar ook verdienstelijk voor je werkgever, die hierdoor meer betrokkenheid creëert en de kans op ziekteverzuim vermindert.

Externe uitdaging

Ervaar je geen uitdaging meer, maar zie je ook geen mogelijkheden tot verbetering? Overweeg dan eens een loopbaanadvies. Ga met een van onze loopbaanprofessionals aan de slag. Er zit altijd een loopbaanprofessional van Maas groep bij jou in de buurt! 

Nicole Bagchus
Loopbaanprofessional en Adviseur Re-integratie & Outplacement bij Maas groep in Breda
bagchus@maasgroep.nl

 

“ Maas groep is er voor je vooruitgang in werk ” Kees Verbeek, 10 september 2017
“ Maas groep werkt met hart en hoofd ” Annelies van Hoven, 11 september 2017
Kees Verbeek
Annelies van Hoven
Wij werken samen met onder andere
Sluit video
Onze vestigingen Maas groep door heel Nederland Maas groep heeft locaties verspreid door heel het land. Dit maakt het erg gemakkelijk om eens bij een van onze adviseurs langs te gaan. Zij zullen je dan de mogelijkheden uitleggen en eventueel een traject starten. Het doel van dit traject is simpel: de arbeidsmarkt weer succesvol betreden door middel van Re-integratie óf Outplacement. Bekijk al onze vestigingen
Vind een vestiging in de buurt
Waar kunnen we je mee helpen?
Ik wil algemene Informatie
Ik ben een Werknemer
Ik ben een Werkgever
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
In het kort

Maas groep is al vele jaren een begrip als re-integratie & outplacementbureau. Met een groot team van ervaringsdeskundige professionals verspreid door heel Nederland.

© 2018 Maasgroep.nl Sitemap