Contact
Focus houden op je toekomst. Hoe doe je dat? 4 tips

Het maken van loopbaankeuzes en de bekende stip op de horizon helder neerzetten, helpt bij het focussen op de toekomst. Jouw toekomst.

Vandaag bezocht ik een van mijn klanten. Het werd een afrondend gesprek: deze dame heeft werk gevonden en mijn begeleiding niet meer nodig.

Het kwam zo: een jaar geleden ontslagen, fysieke problemen, te veel thuis zitten, dreigend sociaal isolement. En er ontstonden ook mentale klachten door deze situatie. We kozen voor een passend programma uit ons loopbaanmenu en we bepaalden samen een aantal nieuwe beroepsperspectieven.

Het vrijwilligerswerk dat ze aansluitend startte, maakte haar einddoel duidelijk. Dít was waar ze in door wilde gaan. Gaandeweg werd het stipje op de horizon duidelijker en groeide haar focus. Ze toonde grote inzet en wilskracht en richtte zich op een reguliere baan aldaar. Haar doel en haar constante focus hierop hebben haar gebracht wat ze wilde: een arbeidsovereenkomst!

Een goede loopbaankeuze versterkt je focus

Het maken van loopbaankeuzes en samen dat stipje op de horizon helder neer te zetten, geeft je de focus op de toekomst.

Door te focussen houd je je doelstelling scherp. Je weet waar je naar toe wilt en wat je ermee wilt bereiken; en dat je een bepaalde weg hebt af te leggen. Onzekerheid, hobbels op de weg, onverwachte gebeurtenissen zorgen dat je je gemakkelijk laat afleiden. Onzekerheid kennen we allemaal en heeft vooral te maken met de overtuigingen over jezelf. Niemand is altíjd onzeker, maar de weg afleggen naar een nieuw doel, vraagt om over drempels heen te stappen en uit je comfortzone te treden. En dat is waar mensen zich onzeker gaan voelen. Uitvluchten ontstaan om de benodigde acties maar niet te hoeven nemen. Ook van buitenaf word je aangemoedigd vooral dingen te doen die op korte termijn belangrijk lijken.

De helder geformuleerde nieuwe loopbaankeuze geeft je een intrinsieke motivatie om tot actie te komen en je weg stapsgewijs af te leggen die leidt naar die stip op de horizon.

De dame van het loopbaantraject blikt blij en tevreden terug op de afgelopen periode.

4 TIPS om focus te houden:

  • Weet wat je wilt bereiken met je doel, wat betekent het als je je doel bereikt: focus daarop.
  • Heb je toegegeven aan een impulsieve verleiding in plaats van wat je je had voorgenomen? Gaf je dat voldoening? Denk hieraan bij een volgende keer.
  • Maak anderen deelgenoot van je doel; liefst iemand die belangrijk voor je is.
  • Je uiteindelijke doel is natuurlijk SMART geformuleerd, en ook je stappen er naar toe.

Marjon van der Linden
Loopbaanprofessional en Adviseur Re-integratie & Outplacement bij Maas groep
vanderlinden@maasgroep.nl

“ Maas groep is er voor je vooruitgang in werk ” Kees Verbeek, 10 september 2017
“ Maas groep werkt met hart en hoofd ” Annelies van Hoven, 11 september 2017
Kees Verbeek
Annelies van Hoven
Wij werken samen met onder andere
Sluit video
Onze vestigingen Maas groep door heel Nederland Maas groep heeft locaties verspreid door heel het land. Dit maakt het erg gemakkelijk om eens bij een van onze adviseurs langs te gaan. Zij zullen je dan de mogelijkheden uitleggen en eventueel een traject starten. Het doel van dit traject is simpel: de arbeidsmarkt weer succesvol betreden door middel van Re-integratie óf Outplacement. Bekijk al onze vestigingen
Vind een vestiging in de buurt
Waar kunnen we je mee helpen?
Ik wil algemene Informatie
Ik ben een Werknemer
Ik ben een Werkgever
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
In het kort

Maas groep is al vele jaren een begrip als re-integratie & outplacementbureau. Met een groot team van ervaringsdeskundige professionals verspreid door heel Nederland.

© 2018 Maasgroep.nl Sitemap