Contact
Organisatiecultuur en mensen met een beperking aannemen

Wat zegt de organisatiecultuur over de weerstand die kan ontstaan voor het aannemen van mensen met een beperking?

Verslag Kennissessie ‘Cultuur en draagvlak’ en Meet & Greet 99vanMaastricht-Heuvelland

Geplaatst op 8 juli 2016

Op donderdag 7 juli kwamen Polygarde, Actief Werkt, Albert Heijn Heer, Accenture Heerlen, Maastricht UMC+/AZM, Maas groep, Hotel van der Valk Maastricht en Kornuyt bij elkaar voor een kennissessie over cultuur en draagvlak. Aansluitend vond er een Meet & Greet plaats met gemotiveerde werkzoekenden.

Tijdens de kennissessie hebben de werkgevers gesproken over de rol van de organisatiecultuur bij het inclusief ondernemen. Specifiek werd daarbij de link gelegd tussen de cultuur en het draagvlak. Wat zegt de organisatiecultuur over de weerstand die kan ontstaan voor het aannemen van mensen met een beperking?

Bij het realiseren van het inclusief ondernemen is het belangrijk om rekening te houden met de organisatiecultuur. De organisatiecultuur zegt iets over de ‘wijze waarop het er aan toe gaat’. Organisaties kunnen door deze verschillende culturen onderling sterk verschillen en dus ook op verschillende wijze omgaan met het inclusief ondernemen. Dat dit in relatie staat met draagvlak voor het inclusief ondernemen hebben de werkgevers ondervonden. De aanwezige werkgevers hebben getest welke organisatiecultuur het meest dominant is in hun eigen bedrijf en zijn vervolgens met elkaar in gesprek gegaan om van elkaar te leren en praktische tips te delen.

Het tweede deel van de middag bestond uit de Meet & Greet. Maas Groep en Podium24 hebben gemotiveerde werkzoekenden uitgenodigd die stonden te popelen om zichzelf voor te stellen aan de werkgevers. Het is fantastisch om te mogen afsluiten met de conclusie dat er een aantal matches zijn ontstaan en dat er een aantal werkgevers en werkzoekenden verder met elkaar in gesprek gaan

“ Maas groep is er voor je vooruitgang in werk ” Kees Verbeek, 10 september 2017
“ Maas groep werkt met hart en hoofd ” Annelies van Hoven, 11 september 2017
Kees Verbeek
Annelies van Hoven
Wij werken samen met onder andere
Sluit video
Onze vestigingen Maas groep door heel Nederland Maas groep heeft locaties verspreid door heel het land. Dit maakt het erg gemakkelijk om eens bij een van onze adviseurs langs te gaan. Zij zullen je dan de mogelijkheden uitleggen en eventueel een traject starten. Het doel van dit traject is simpel: de arbeidsmarkt weer succesvol betreden door middel van Re-integratie óf Outplacement. Bekijk al onze vestigingen
Vind een vestiging in de buurt
Waar kunnen we je mee helpen?
Ik wil algemene Informatie
Ik ben een Werknemer
Ik ben een Werkgever
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
In het kort

Maas groep is al vele jaren een begrip als re-integratie & outplacementbureau. Met een groot team van ervaringsdeskundige professionals verspreid door heel Nederland.

© 2018 Maasgroep.nl Sitemap