Contact
Re-integratie, een droombaan bereiken in kleine stappen

Een aantal maanden geleden kwam Wajongster Melanie bij onze re-integratie en outplacement adviseur Maud Ploum in Kerkrade. Deze kandidaat heeft één grote hobby: visagie en grimeren. Het is haar droom om hier haar werk van te kunnen maken. Echter in deze branche blijkt het vrij lastig om een baan te vinden. Het lijkt bij een ‘droombaan’ te blijven, maar Maud en Melanie geven niet op! Er wordt hard gewerkt aan het zogenaamde ‘werkfit’ maken en Melanie heeft vooral ondersteuning nodig om verder haar horizon te verbreden en de beruchte tunnelvisie te doorbreken. Denken in mogelijkheden is de sleutel in dit traject.

Een werkervaringsplaats op de juiste plek
Maud vindt een werkervaringsplaats voor Melanie in een klein theater. Niet als grimeuse of visagiste, maar als schoonmaakster. In eerste instantie is dat even omschakelen voor Melanie en staat ze hier afwijzend tegenover, maar ze besluit (aangemoedigd door Maud) deze kans aan te grijpen. Misschien niet haar droombaan, maar wel in een omgeving die bij haar droombaan past. En wat blijkt al snel: er doen zich mooie kansen voor! Zo kan ze kinderen schminken tijdens een evenement in het theater, mag ze haar eigen bedrijf promoten en kan ze via het netwerk van de theaterdirecteur aan de slag als visagiste bij de streekomroep. Ze heeft zelfs een aanbod gekregen om een schminkworkshop te organiseren in het theater.

Kansen herkennen en aangrijpen
Zo zie je maar: soms vermommen kansen zich een beetje. De kunst is ze dan toch te herkennen en aan te grijpen. Onze adviseurs hebben veel ervaring in het herkennen en creëren van kansen op de arbeidsmarkt en helpen jou hier graag bij.

Bedankt Maud Ploum, Adviseur Re-integratie & Outplacement, Kerkrade

“ Maas groep is er voor je vooruitgang in werk ” Kees Verbeek, 10 september 2017
“ Maas groep werkt met hart en hoofd ” Annelies van Hoven, 11 september 2017
Kees Verbeek
Annelies van Hoven
Wij werken samen met onder andere
Sluit video
Onze vestigingen Maas groep door heel Nederland Maas groep heeft locaties verspreid door heel het land. Dit maakt het erg gemakkelijk om eens bij een van onze adviseurs langs te gaan. Zij zullen je dan de mogelijkheden uitleggen en eventueel een traject starten. Het doel van dit traject is simpel: de arbeidsmarkt weer succesvol betreden door middel van Re-integratie óf Outplacement. Bekijk al onze vestigingen
Vind een vestiging in de buurt
Waar kunnen we je mee helpen?
Ik wil algemene Informatie
Ik ben een Werknemer
Ik ben een Werkgever
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
In het kort

Maas groep is al vele jaren een begrip als re-integratie & outplacementbureau. Met een groot team van ervaringsdeskundige professionals verspreid door heel Nederland.

© 2018 Maasgroep.nl Sitemap