Contact
Wanneer een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek kan duidelijkheid verschaffen wanneer een werknemer arbeidsongeschikt is en niet meer in staat is zijn huidige functie deels of helemaal uit te oefenen.  

In welke situatie zet je een arbeidsdeskundig onderzoek in?

Als arbeidsdeskundige begeleid ik werkgevers en werknemers die door arbeidsongeschiktheid niet of niet meer voor honderd procent hun functie kunnen uitoefenen. Ik beoordeel de omstandigheden en adviseer over eventueel te nemen re-integratiestappen. Ook geef ik werkgevers en werknemers inzicht in de consequenties die een nieuwe situatie met zich meebrengt. Samen met de werkgever en werknemer probeer ik voor alle betrokkenen tot een zo ideaal mogelijke oplossing te komen.

Een arbeidsdeskundig onderzoek bestaat uit een gesprek met de werkgever, een gesprek met de werknemer (of in één gesprek samen met werkgever en werknemer) en eventueel een bezoek aan de werkplek (afhankelijk van de arbeidsomstandigheden).

Binnen het arbeidsdeskundige onderzoek adviseer ik over de re-integratiemogelijkheden van de werknemer. Alle mogelijkheden voor een spoedige terugkeer worden bekeken, bijvoorbeeld aanpassing van werk of werkplek, tijdelijk vervangend werk of speciale werkvoorzieningen. Is terugkeer naar het eigen werk of herplaatsing in een andere functie binnen het bedrijf niet mogelijk, dan adviseer ik over de re-integratiemogelijkheden buiten het bedrijf.

De werkwijze bestaat uit drie stappen:

1.     Eerst kijk ik of terugkeer naar het eigen werk mogelijk is, al dan niet met aanpassingen van het werk en/of de werkplek. Dit heet re-integratie spoor 1

2.     Is dat niet mogelijk, dan onderzoek ik of terugkeer naar ander werk binnen de eigen organisatie mogelijk is, eventueel met werkplek- of functieaanpassingen of voorzieningen. (spoor 1). 

3.     Een laatste stap is advisering over bemiddeling naar een andere functie in een andere organisatie. Dit heet re-integratie spoor 2.
 

Om de belastbaarheid van de werknemer, in samenhang met de Wet verbetering poortwachter te beoordelen, lever ik een arbeidsdeskundig onderzoek in rapportagevorm op.

Heb jij ook een zieke medewerker en is het onduidelijk hoe lang het duurt? Neem dan gerust contact op via via gubbels@maasgroep.nl of tel: 06-19504655.


Ben Gubbels
Gecertificeerd Register Arbeidsdeskundige en Loonwaarde Expert bij Maas groep

“ Maas groep is er voor je vooruitgang in werk ” Kees Verbeek, 10 september 2017
“ Maas groep werkt met hart en hoofd ” Annelies van Hoven, 11 september 2017
Kees Verbeek
Annelies van Hoven
Wij werken samen met onder andere
UWV Essent Mondoverde Fujifilm Antea groep
Onze vestigingen Maas groep door heel Nederland Maas groep heeft locaties verspreid door heel het land. Dit maakt het erg gemakkelijk om eens bij een van onze adviseurs langs te gaan. Zij zullen je dan de mogelijkheden uitleggen en eventueel een traject starten. Het doel van dit traject is simpel: de arbeidsmarkt weer succesvol betreden door middel van Re-integratie óf Outplacement. Bekijk al onze vestigingen
Vind een vestiging in de buurt
Waar kunnen we je mee helpen?
Ik wil algemene Informatie
Ik ben een Werknemer
Ik ben een Werkgever
In het kort

Maas groep is al vele jaren een begrip als re-integratie & outplacementbureau. Met een groot team van ervaringsdeskundige professionals verspreid door heel Nederland.

© 2017 Maasgroep.nl Sitemap