Contact
Wanneer start je een loopbaantraject?

Wanneer start je een loopbaantraject?

Je bent al een tijdje zoekende naar ‘wat anders’, maar wat? En wanneer is het moment daar, dat je met een loopbaantraject start?

5 TIPS VOOR HET STARTEN VAN EEN LOOPBAANTRAJECT:

  • Onderzoek voor jezelf waar je (steeds) tegenaan loopt en weet dat te benoemen. Bijvoorbeeld: “Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik in beeld ben als er een bijzondere klus geklaard moet worden?”
  • Denk goed na over wat je met een loopbaantraject wilt bereiken, wat is je echte loopbaanvraag waar je een antwoord op wilt? Bijvoorbeeld: “Zou een leidinggevende functie iets voor mij zijn?” of “Dit werk houd ik niet veel langer vol, maar wat kan ik dan nog wel?”
  • Zorg dat je tijd en ruimte kunt vrijmaken om opdrachten uit te werken en over jezelf na te denken. Inzicht in je eigen patronen, drijfveren en valkuilen helpt je om toekomstige keuzes weloverwogen en bewust te maken.
  • Heb een open houding. Het gaat in een loopbaantraject niet om goed of fout, maar om wat past bij jou. Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten. Jij ook. Durf feedback te vragen en te ontvangen en doe daar je voordeel mee. Het helpt je bij het scherper stellen van je zelfbeeld en het vergroot je kans op een passende vervolgstap.
  • Afhankelijk van de CAO waar je onder valt, kan een loopbaantraject gefaciliteerd worden door de werkgever. Geldt dat niet voor jou, kun je de investering mogelijk* als aftrekpost opvoeren voor de belasting. Zie het vooral als een investering in jezelf. Je bent het waard.

Als je bovenstaande tips ter harte neemt kom je tijdens een oriënterend gesprek met een van onze loopbaancoaches welbeslagen ten ijs en kan hij/zij je een helder beeld schetsen hoe een loopbaantraject er voor jou uit kan zien. Succes! En als je de tips wilt testen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We ondersteunen je graag bij je zoektocht.

de Loopbaan Professionals van Maas groep
Tel. 088-9006100
info@maasgroep.nl 

*Wil je vooraf duidelijkheid over de aftrekbaarheid van het loopbaantraject in het kader van scholing/persoonlijke ontwikkeling, leg de vraag dan schriftelijk voor aan het belastingkantoor waar je onder valt.
 

“ Maas groep is er voor je vooruitgang in werk ” Kees Verbeek, 10 september 2017
“ Maas groep werkt met hart en hoofd ” Annelies van Hoven, 11 september 2017
Kees Verbeek
Annelies van Hoven
Wij werken samen met onder andere
Sluit video
Onze vestigingen Maas groep door heel Nederland Maas groep heeft locaties verspreid door heel het land. Dit maakt het erg gemakkelijk om eens bij een van onze adviseurs langs te gaan. Zij zullen je dan de mogelijkheden uitleggen en eventueel een traject starten. Het doel van dit traject is simpel: de arbeidsmarkt weer succesvol betreden door middel van Re-integratie óf Outplacement. Bekijk al onze vestigingen
Vind een vestiging in de buurt
Waar kunnen we je mee helpen?
Ik wil algemene Informatie
Ik ben een Werknemer
Ik ben een Werkgever
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.
In het kort

Maas groep is al vele jaren een begrip als re-integratie & outplacementbureau. Met een groot team van ervaringsdeskundige professionals verspreid door heel Nederland.

© 2018 Maasgroep.nl Sitemap